Wednesday, April 20, 2011

Yahudi di Malaysia? Aneh ker?

kalau sapa 2 yang nampak pokok Gharqad ada ditanam di Malaysia
nie....harap2 dapt panggil majlis suroh tebang ok....Nama lain African boxthorn.
 

malam ni, ustaz tersebut membaca sebuah hadith seperti di bawah. 
hadith sahih riwayat: Al-Bukhari dan Muslim: 

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang
dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan
membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di
sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara
menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali
pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi"


dengan masa yang agak singkat, beliau menceritakan akan gementarnya 
puak2 yahudi tentang kebenaran hadith ini, maka dengan rancaknya mereka 
sekian lama mencari tapak untuk menanam pokok-pokok gharqad ini, dan kini 
telah ditanam secara meluas di tanah palestin. 

betapa gilanya orang yahudi ini, yang menentang orang islam, tetapi 
dalam masa yang sama mempercayai kesahihan hadith ini. 

entah kenapa, hati aku teramat tertarik dengan hadith ini. selepas 
solat terawih, aku masuk ke dunia cyber ini, mencari maklumat mengenai 
perkara berkaitan dengan hadith tersebut.banyak artikel yang terdapat dalam 
internet yang aku jumpa mengenai pokok gharqad ini, ianya juga 
dikenali dengan nama boxthorn. 

dalam banyak2 halaman internet yang paling menarik perhatian aku 
ialah halaman kerajaan yahudi ini sendiri di israel . 
halaman ini ialah Jewish National Fund.( http://www.jnf.org ) 
dari maklumat yang ada di halaman itu, yahudi ini ada satu dana 
kebangsaan yahudi yang khas untuk penanaman pokok!!! 

bayangkan, satu dana kebangsaan khas untuk tujuan tersebut di 
samping TUJUAN UTAMAnya adalah mencari tanah untuk puak2 yahudi ini 
tinggal. ‘jnf’ ini juga menyatakan mereka telah berjaya menanam sebanyak 220 
juta pokok dan projek2 lain. 

wallahualam la pokok apa yg ditanam sebanyak 220 juta itu. 
tetapi jika benar, pokok gharqad ini yang ditanam mereka, maka 
sahlah yahudi ini sememangnya mengakui kebenaran Islam tetapi tetap 
menentang Islam..! p/s: kenapa kapal israel dibenarkan berlabuh di MALAYSIA?? kata negara Islam tiada hubungan dengan israel?
wht its is?? Malaysia ader hubungan baik dengan Israel?? Betul ker?


supervisor aku ader sembang2 dengan surveyor ABS,die ckp ader kapal israel berlabuh dekat Port Klang so as a surveyor.. thats his responsibility la nak jga nama baik syarikat.. suker ker tak suker kena inspect gk..


tpi betul ker?? korang raser? kena ker? 1Israel gn 1Malaysia? pesal malaysia tak amik 3Malaysia ker? 3bangsa utama... pesal amik 1 gak?? nak same gn israel gk ker??


Apa la guna konvoi2 palestin... patut la dalam kes Mavi Marmara... org mALAYSIA tak kena tembak pown... org Turki yg banyak kena tembak... sebab... Malaysia ader hubungan baik dengan Israel tak gitu??
Zim Israel Navigation Company ialah syarikat perkapalan milik Israel. Statusnya lebih kurang macam MISC, syarikat perkapalan nasional kita. (boleh rujuk http://www.zim.co.il ). ..


Pada 7 Jun , kapalnya bernama Zim Genova) berlabuh di Pelabuhan Klang membawa kargo-kargo yang besar. ...Selain Zim Genova, kapal2 yang berulang alik ke Pelabuhan Klang ialah Zim USA (didaftarkan di Israel), Zim Kingston, Zim Monaco (pelabuhan terakhir; Pelabuhan Klang 6 hari yang lalu), Zim Dalian dan Zim Lovorno (yg kesemuanya didaftarkan di bbrp buah negara lain).


Zim USA kali terakhir memasuki Pelabuhan Klang sekitar 20 Mei lalu, kira2 tgh hari. Di serombong asapnya, terpampang bendera Israel - tujuh bintang yang dengan megah berlabuh di pelabuhan kita!!


Manakala Newstar Agencies Sdn Bhd beralamat Suite 03-01 Centro no 8, Jln Bt Tiga lama KlANG merupakan Agen untuk SETH SHIPPING CORP. Israel

(Maklumat di bawah saya ambil dari blog: www.zim.co.il (syarikat perkapalan milik Israel)


Zim’s controlling shareholder (98%) is The Israel Corporation, one of Israel’s major holding companies. 


The Ofer Group is the majority shareholder of the Israel Corporation (57%), with the remaining shares held by Bank Leumi L’Israel (20%) and the public. 


The Israel Corporation’s shares are listed on the Tel Aviv Stock Exchange (TASE: ILCO).
Led by its Chairman, Idan Ofer, and its President and CEO, Nir Gilad, The Israel Corporation has been instrumental in forming Zim’s strategic vision and building its leading management team.
Ini adalah alamat syarikat perkapalan Israel:

Zim Integrated Shipping Services Ltd(Head Office) 
Address: 9 Andrei Sakharov St. "Matam" - Scientific Industries Center P.O.B 1723 Haifa 31016 Israel 
Phone: (972)4-865-2111 
Fax: (972)4-865-2956
Local Time: 10-jun-2010 apxm. 0:04 

Kita tidak mampu untuk menghalang kapal-kapal ini dari terus berlabuh dan menggunakan selat Melaka, kerana Kerajaan Malaysia yang memimpin kita masih ada hubungan politik, ekonomi dll dengan negara Israel.

Hubungan Malaysia dan Israel? Ader hubungan ker? nonsense la... kita kan negara Islam mana ader weh...
ader ker org kentut die nak ngaku... aku la yg kentut tadi.. mesti die tutup idung skali,,lepas tu tuduh org lain..


Mari Tengok Kronologi niPada 6 Julai 1994, Pengerusi Kumpulan Melewar Corporation Bhd. dan MBfTunku Abdullah Tuanku Abdul Rahman telah membuat pengakuan bahawa beliau telah berkunjung ke Israel pada bulan Jun 1994. Pengakuan Tunku Abdullah ini telah disiarkan dalam Utusan Malaysia dan mengejutkan ramai pihak. Beliau dikatakan rakyat Malaysia pertama melawat negara Israel sejak 1957. Tunku Abdullah merupakan adik kepada Yang diPertuan Agong.
Pada 17 Julai 1994, Berita Harian melaporkan Tunku Abdullah dijemput menemui Yizhak Rabin dan Shimon Peres. Potensi pelancongan rakyat Malaysia ke Baitul Maqdis amatlah besar.
Dalam kes Gilad Feldman dari Israel, beliau tidak dapat hadiah utama 2GB iPod Nano dari “LiewCF.com Survey 2006” kerana tidak ada hubungan antara Malaysia dengan israel.[1]
Pada 21 Mac 1997 pasukan kriket Israel dibenarkan menyertai pertandingan bertaraf antarabangsa itu di Kuala Lumpur. Kebenaran itu diberikan oleh Perdana Menteri Malaysia , Dr Mahathir Mohamad atas semangat kesukanan .Mereka hadir dalam Kejohanan kriket Trofi Majlis Kriket Antarabangsa (ICC). Kehadiran mereka mengundang demontrasi oleh mahasiswa di perkarangan Universiti Malaya. Turut ditahan ialah Mahfuz Omar dari PAS.
Pada 10 September 1982, dalam Perhimpunan Agung UMNO ke-33, Dr Mahathir Mohamad menafikan beliau dan setiausaha politiknya menjadi ahli dan penyokong gerakan sulit Yahudi/Israel iaitu Freemason. Freemason agalah kelab elit rahsia di banyak negara bagi menentukan kelangsungan dan kewujudan negara Israel. Ada tuduhan , ahli Freemason menjadi pekerja sukarela pilihan raya UMNO sejak 1974 lagi. Freemason didsftarkan di Malaysia di bawah Akta Pertubuhan 1966. Tahun 1977 Freemason mempunyai 55 lodges ( komuniti) dan 2984 ahli.
Pada 25 Oktober 1978 di Dewan RakyatPerdana Menteri MalaysiaHussein Onn menjelaskan bahawa kerajaan Malaysia tidak berhasrat mengharamkan pertubuhan Freemason. Walaupun mengakui Freemason bercanggah dengan aqidah Islam dan ramai golongan elit berpengaruh menyertainya. Jawapan ini diberikan berikutan soalan daripada Nik Abdul Aziz Nik Mat, wakil PAS dariPengkalan ChepaKelantan

p/s: pesal tak haramkan? takot? ke join sekaki.. ha kantoi la cam ni

walaupun Singapura telah lama disingkirkan dari Malaysia, ramai rakyat Malaysia mahu menentukan hala tuju Singapura. Lee Kuan Yew mahu Singapura menggunakan teori terkepung iaitu di kelilingi negara Islam di Malaysia, Indonesia, Brunei dan selatan Thailand. Singapura terpaksa membangunkan angkatan bersenjata dengan bantuan Israel yang juga 'terkepung'.
Lee Kuan Yew mengarahkan Goh Keng Swee untuk menghubungi Mordechai Kidron, Duta Israel di Bangkok pada 9 September 1965, hanya beberapa bulan setelah pemisahan Singapura dari Malaysia. Bukan Singapura yang aktif untuk meminta Israel masuk, tapi Israel lah yang pertama kali menawarkan diri agar bisa terlibat secara aktif di wilayah Asia Tenggara. Singapura adalah tangan Israel di Asia Tenggara.[3]
Selepas Perang Yom KippurSingapura membeli 72 kereta kebal MX-13 light dari Israel yang kononnya berlebihan. Sedangkan Malaysia tidak memiliki sebuah pun ketika itu.Pada Mei 1969 Singapura membenarkan Israel membuka kedutaan di Singapura. Singapura juga membeli satelit Indosat dari Indonesia. Angkatan bersenjata Singapura berjaya dibangunkan dengan bantuan 18 pegawai tentera Israel. [4]
Pada November [1986]] ,Presiden Israel Chaim Herzog dari Israel melawat negara sahabatnya Singapura. Pesawat Israel terpaksa melalui ruang udara Malaysia sebelum mendarat di Lapangan Terbang Changi. Tentangan rakyat Malaysia berhubung penggunaan ruang udara ini tidak diendahkan oleh Dr Mahathir kerana tidak mahu dilihat terlalu anti-Yahudi. Bantahan dari BruneiIndonesia danMalaysia ini tidak dipedulikan oleh kerajaan Singapura.
Chaim Herzog menjadi tentera pejuang Israel dalam perang 6 hari antara Israel dengan Mesir dan Syria pada 26 Oktober 1973. Perang ini dikenali juga dengan nama Perang Yom Kippur atau perang Ramadan. Israel menang mutlak dalam perang ini. Malahan Israel menguasai Bukit GolanTebing Barat , Semenanjung Gaza dan Gurun Sinai.
Pada Oktober 1993, Perdana Menteri IsraelYitzhak Rabin melawat Singapura dan merupakan perdana menteri Israel pertama melawat negara itu. Yitzhak juga melawat Indonesia. Ketika ini tidak ada lagi bantahan dari rakyat Malaysia. [5]Kerjasama Ekonomi Malaysia Israel??

Pada Mei 1994 , Parlimen Malaysia meluluskan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang menarik balik sekatan import terhadap barangan Israel dan Afrika Selatan.
Tahun 1967, import Israel dari Malaysia meningkat lebih sekali ganda dari 272,000 dolar US dalam tahun 1966 kepada 565,000 dolar US tahun 1967. Dalam waktu yang sama eksport Israel ke Malaysia bertambah dari 1.1 juta dolar US kepada 1.7 juta dolar US.
Pada 7 April 1994, Malaysia mengharamkan filem Schindler's List , hasil arahan Steven Spielberg . Filem panjang ini menceritakan nasib malang Yahudi Jerman yang disiksa oleh tentera Nazi Jerman.[6][7]
Pada Ogos 1984 ,persembahan New York Philharmonic yang sepatutnya diadakan di Kuala Lumpur telah dibatalkan. Komposernya ialah Ernst Bloch, seorang Yahudi.[8]


Pemimpin Malaysia Bertemu Pemimpin Israel??

Pada 6-9 Julai 1994 Dr Mahathir mengadakan pertemuan sulit dengan Perdana Menteri Israel, Yithzak Rabin dan Menteri Luarnya,Shimon Peres yang sama-sama menginap di Hotel De CrillionPerancis. Laporan berita oleh TV Israel dan AFP dinafikan oleh Dr Mahathir dengan alasan beliau ke sana semata-mata kerana lawatan rasmi ke Perancis, lagipun katanya beliau tinggal di tingkat 3 manakala Rabin berada di tingkat 2. Akhirnya Mahathir mengakui bahawa beliau ada juga berhubung dengan Rabin, tetapi hanya melalui surat.
Pada 26 September , Menteri Luar Malaysia , Syed Hamid Albar bersalam dan berbincang dengan rakan sejawatan dari Israel , Devid Levy di New York. David Levy baru dilantik oleh Perdana Menteri Israel , Ehud Barak. David Levy merupakan Yahudi kelahiran Maghribi. Mereka berbincang berhubung perdamaian Arab/Palestin - Israel ketika sesi Perhimpunan Agung PBB. Ketua Pemuda PAS, Mahfuz Omar melalui surat khabar Harakah mengecam pertemuan ini. PAS melabelkan Israel sebagai negara pengganas.Sokongan kerajaan Malaysia kepada perjuangan Palestin adalah "empty pledge" . [9] [10]
Pada 16 Ogos 1999, Dr Mahathir selaku Perdana Menteri Malaysia telah mengutus surat tahniah kepada Ehud Barak yang baru dilantik sebagai Perdana Menteri Israel. Bagaimanapun surat ini tidak dapat disahkan.
Anwar Ibrahim dihantar ke negara-negara Islam untuk berceramah topik Islam dan demokrasi. Peranan ini diberikan oleh Council of Foreign Relations, New York. Semasa menjadi Menteri Kewangan Malaysia, Anwar Ibrahim telah berhubung dengan Wolfowitz , seorang Yahudi Amerika.
Pada 16 Jun 2009, Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bertemu dengan Menteri Pertahanan Israel Ehud Barak pada satu majlis koktail semasa Pameran Ruang Angkasa dan Penerbangan Antarabangsa ke-48 di ParisPerancis. Zahid mengenakan beberapa syarat pertemuan iaitu seperti tiada pegawai pengiring daripada pihak Israel, tiada jurugambar dan tiada "double standard" kerana bimbang disalahtafsir.Jika Israel menghulurkan tangan untuk mewujudkan keamanan, jangan pula tangan kiri melakukan keganasan ke atas rakyat PalestinLubnanSyria , Mesir dan lain-lain.Pertemuan dibangkitkan semasa Zahid berada di Beirut pada 17 Julai 2009. [11][12]
Zahid meninjau lokasi 340 anggota [Angkatan Tentera Malaysia]] (ATM) yang menyertai Kontinjen Malaysia (Malcon) dan berkhidmat di bawah panji Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memastikan keamanan berterusan di sempadan Lubnan-Israel. Menteri Pertahanan Lubnan, Elias Al-Murr sedia membeli peralatan ketenteraan biasa, kenderaan tentera dan bukan berbentuk "offensive"


Ha Era Zaman sekarang Ekonomi dikuasai oleh siapa??

Saham 31 % Pantai Holding Berhad telah dijual kepada Parkways Holdings Limited iaitu syarikat milik pelobi Zionis bernama Richard C Blum. Pantai mempunyai 6 buah hospital swasta di Malaysia iaitu Kuala LumpurCherasKlang,IpohPulau Pinang dan Batu Pahat.[18]
Syarikat MITV milik Israel di Singapura memenangi lesen penyediaan 3G di Malaysia. MITV mengalahkan syarikat lain yang lebih layak seperti DiGi. 5 % saham Telekom Malaysia dijual kepada Temasek Holdings. Sistem keselamatan dan ketenteraan Singapura adalahkembar Siam dengan ketenteraan Israel. [19]
Konvoi Malaysia turut terlibat dalamViva Palestina pergi ke Gaza pada 2009 . Datin Seri Rosmah Mansur telah menghubungi Susan Mubarak di Mesir bagi membebaskan peserta Viva Palestin dari Malaysia.
Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mahfuz Omar mempertikaikan kewajaran Datuk Seri Najib Tun Razak melantik firma konsultan komunikasi APCO Worldwide untuk mempromosikan nama dan jenama Malaysia. Anwar mahu Najib menjelaskan kaitan antara1Malaysia dengan One Israel . Tuduhan Anwar itu boleh menyebabkan Anwar digantung selama setahun kerana memfitnah.[20][21]
Laman web Chegu Badrul Hisham Shahrin mempersoalkan Asiasoft (M) Sdn. Bhd. (no. Syarikat : 150529-H) berpangkalan di Singapura yang mendapat tender RM42 juta. Beliau curiga maklumat keselamatan, pertahanan dan data sulit PDRM akan terlepas kepada ‘programmer’ tentera Israel. Izhak David Naskar memegang pasport Israel bernombor 10902695 itu masih lagi warganegara Israel. Beliau adalah pakar komputer dan telah memenangi anugerah daripada Kementerian Pertahanan Israel. Beliau membina sistem risikan berteknologi tinggi untuk pasukan pertahanan Israel sekitar 1970 hingga 1987. Seorang lagi ialah yang membina sistem komunikasi PDRM ialah Ido Sccheschter yang memegang pasport Israel bernombor 56626252. Beliau masih lagi seorang tentera Israel yang sah bukannya tentera pencen.[22] Pada 6 April 2010, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim mengemukakan bukti bahawa ejen Israel wujud dalam PDRM.[23][24].
Pada 13 April 2010,Datuk Wira Abu Seman Yusop menjelaskan di Parlimen bahawa kesemua pekerja yang terlibat dalam pembangunan projek "Police Reporting System" (PRS) PDRM terdiri daripada warga tempatan kecuali seorang warga India.Fasa 1 dan Fasa 2 oleh Sapura System Sdn Bhd (SSSB) .Fasa 3 oleh Masterplan Consulting Sdn Bhd (MPC) yang melantik subkontraktor iaitu Asiasoft (M) Sdn Bhd. 70 % saham syarikat ini dimiliki rakyat Malaysia dan bakinya dimiliki Asiasoft (S) Pte Ltd. Selepas Ogos 2007, 100 % saham milik Asiasoft (S) Pte Ltd telah diambil alih oleh Asiasoft Global Pte Ltd yang berdaftar di Singapura dan bukannya di Tel Aviv, Israel. Asiasoft Global Pte Ltd dimiliki seorang rakyat Singapura iaitu Toh Kian Hong (49 %) dan Top Image Systems Ltd (TIS) (51 %).Dua daripada anggota lembaga pengarahnya adalah rakyat Israel. Fasa 3 telah disiapkan pada Oktober 2006, sebelum penstrukturan. Selepas siasatan, subkontraktor Asiasoft (M) Sdn Bhd ditamatkan pada 31 Dis 2008.

No comments :

Post a Comment