Friday, May 20, 2011

Long Journey - Johor-Perak (Pasir Gudang- Lumut)

bertolak dalam pkul 10.30mlm.. dari Larkin ke Sitiawan..
memang tido je la dalam bas.. hbs,siang keje..mlm dah gerak gi perak.. tau aku trun je kat lumut.. tup2 kat lumut lagi dekat gn tempat yg nak gi wat keje tua.. sampai dalam pukul 6.30 pagi.. sebenarnya risau gak naik bas mlm2 ni.. ye la mcm3 kes kan sekarang... tpi syukur la xde pape.. 3hari dok kat sitiawan ni.. xsempat jalan2 ponw.. tpi dpt jugak jalan2.. makan2 lauk kg.. pergh yg paling penting gulai TEMPOYAK ikan patin.. terbaik shiolll....

Perak- negeri kelahiran aku... aku dilahirkan di Hospital Daerah Tapah... so aku jejak kan kaki kat negeri perak ni.. slalo balik kg je kat sungkai bukan jauh pown..

Dpt jugak jalan2 kejap je.. tu pown org bwk jalan hehe... thanks to Mr Ismail bwk pusing2.. gn operation manager Hoi Leh.. umur 18tahun tapi sudah pkai Toyota Camry ma..

Tpi pegi kat Kencana HL punya yard.. mak aii parking sepah2 cam kat sembawang... tak cam MMHE parking disediakan.. Suasana kat sini lebih kurang cam kat pasir gudang je.. sume org pagi2 bwk safety helmet.. keh3...

Lumut-Manjung-Sitiawan = Pasir gudang-Masai-Plentong lebih kurang je perjalanan die..

cam Klang-Shah Alam-Kl jep..tempat dekat2..

Nak tngok Navy? bnyak gak kat sini... sepanjang jalan kat sni.. sepanjang persimpangan mesti ader pasang cctv.. takot org berlumba agaknya... jalan sume lebar n besar2.. dah cam kat kl.. bnyak pembangunan jugak sni.. biasa la tempat tarikan pelancong kan..

Tpi if dari kl nak ke sni.. just 3jam je.. sebab ikot jalan dalam.. lau ikot highway Utara-Selatan agak jauh..

alternative  its here...
sampai kat lumut dah pagi

Pekan Sitiawan.. ader The store tu
susana pagi di Sitiawan

di Lumut Port

in construction lagi supply vessel

Grade One shipyard

place of inspection

Kencana HL.. jacket fabrication 
gerek tak bas ni?

sunset Teluk Batik..syahdu

Nak gi lcct pown leh.. sebab sitiawan ader airport

Pintu gerbang ke Lumut..

Lumut jeti nak gi pulau pangkor
Ikan Pari Bakar,Tomyam,Kailan Ikan Masin,Siakap 3rasa sedap sungguh
Kencana HL from air

TLDM punya pangkalan kat Lumut


damai laut resort

Temapat Bercuti cam ni la Teluk Batik

Kencana n Lumut Port

Bekerja sambil bercuti~ hepy holiday n hepy work.. work safely..

No comments :

Post a Comment