Wednesday, June 29, 2011

Tahniah Malaysia kemenangan 2-1 ke atas Taiwan!!


Sudah tiba masa yang dinantikan oleh peminat skuad bola sepak tanah air apabila Malaysia akan bertemu Taiwan pada 29 Jun 2011 . Dengan kepulangan Safee Sali dan Norshahrul Idlan Talaha yang telah bebas dari kecederaan kembali untuk menggegarkan benteng pasukan Taiwan . Adakah Malaysia akan menang mudah atau berkesudahan seri dengan Taiwan di Bukit Jalil Nanti ? Sama – sama kita tunggu dan lihat . Malaysia boleh !
Keputusan semasa / penuh Malaysia vs Taiwan

Malaysia 2 – 1 Taiwan (FULL TIME)

Hasil jaringan Safiq Rahim dan Aidil Zafuan... Tapi ketumpulan Ahmad Fakri Shaarani dan Amirul Hadi Yahya.. yang dikawal ketat oleh pertahanan Taiwan, pape pown.. You all the best!!!




Harimau Malaya!!





sorakan penonton meraikan gol Shafiq rahim

harimau sudah lapa!!

Harap Malaysia dpt melangkah lebih jauh!!




~skuad Malaysia bimbingan Datuk Rajagopal... terbaik!!!

Saturday, June 25, 2011

Journey to Parit Jabar, Batu Pahat!!


Rombongan kak kiah Pada 25/6/2011,ke majlis Persandingan Amirul Hafiz @ Kenzo Kecik... di Parit Jabar,Batu Phat Johor...

Kronologi perjalanan: antara cabaran yg dihadapi oleh kami!!



kereta breakdown dalam perjalanan..
jejaka idaman malaya


pemanduan ibarat sedan gaya seperti MPV


sampai dengan selamat di Parit Jabar



ye ini lah pokok sawit.. sape yg tak tau


rombongan kak kiah sudah sampai



rumah pengantin lelaki


karoke bersama pengantin..gerek

terbaik dari ladang




Mr Ejan with fiancee

Mr Fairul with ehem ehem


time for potong kek




sampai juga akhirnya kuikui!!

kami sampai ke BP mall..haha



~perjalanan ke Batu Pahat dipermudahkan.. alhamdullilah..syukur.. doakan  Kecik bhgia bersama isteri tercinta hingga ke akhir hayat









Friday, June 24, 2011

Jawatan Kosong Oil and Gas!!

Offshore- Static Inspector [API 510] opening for Velosi-Qatar

We are having immediate job openings for Offshore Static Inspector for Maersk Oil in Qatar & look forward for suitable persons to join by June 2011

Experience – 8+ [Minimum 1 Year offshore experience in similar role]

Certification – API 510 certificate Mandatory

Leave Rotation – 28 Days offshore / 28 days vacation

Age limit – 30-50

Client & Location – Maersk Oil / Qatar Offshore [ Middle East Country]

Salary will be competitive & COMPLETE TAX FREE!!!

If you are interested & available please send us your updated CV reflecting offshore and static equipment inspection experience.

Thanks for your valuable time & request for a reply.
 

Opening in Miri

Dear All,
Assalamualaikum wbth….

New opening for pipeline works onshore in Miri. Contract for 2 years with working days at 4.5/week. Mobilization schedule at around June/July 2011. Client requires engineers frm this 5 disciplines:
1.Piping (2)
2. Structure (2)
3. Electrical & Instrumentation (2)
4. Commissioning (2)
5. Mechanical (2)

Kalau berminat nak try, pls shoot latest CVs to me. Pass circulate to friends seeking for employment.



CWI( AWS or CSWIP) with NDT Level II

We have an inspection request, the details are below.

- Inspection Activity : Witness of Welder Qualification as per approved procedure
- Vendor Location : CRC-Evans Automatic Welding, Malaysia Weld Lab Facility, PTD 188731, Jalan Kotena 3

Kawasan Pelabuhan Johor, 81700 Pasir Gudang, Johor Darul Takzim, Malaysia

- Requirement : CWI( AWS or CSWIP) with NDT Level II

Please let us know if you are interested to carry out this job for us.

Please send us your acceptance and also let us know approximate expenses and distance from your location to the vendor location for this job, so that I can forward your CV to the client.

If you are tied up with some other project please forward this to your friends who will be interested.


GLM looking Coating Inspector, Welding Inspector, AUT & NDT Inspector

Dear All,

As per subject, our requirement as follow;

1. Inspectors with onshore pipeline experience. Inspector who has worked on Gas Malaysia and Sudan project are preferred.

2. Worksite is Australia. 9 weeks work and 3 weeks off.

3. No pay during off. Start in June or July

4. Position:-
  • Coating inspectors
  • Welding inspectors
  • NDT Inspectors (AUT, UT & RI)
  • Pipeline hydro test Inspectors
 

Need API Inspectors - FOR RASGAS TURNAROUND - MAY 2011 / VELOSI QATAR

We are having a Turnaround assignment during May 8th to June Mid 2011
in Rasgas Qatar ;kindly let me know if you are available and interested

Below are the criteria expected from the applicant

Plant Inspector

• API 510 Certificate
• Minimum 8+ Years experience in Oil and Gas
• Should have minimum 2-5 Turnaround Experience
• Degree / Diploma certificate from any university / College /School

Appreciate if you can provide references of your colleagues those interested for job.

Also send us your latest resume and certificates.
 
 
~any details plzz contc me.. A.S.AP

Thursday, June 23, 2011

Tahniah Skuad Malaysia B-23




Tahniah kepada skuad bola sepak Olimpik Malaysia setelah menang 2-1 menentang Lubnan dalam pusingan kedua. Terima kasih juga kepada semua yang mengikuti perlawanan ini dan juga semua pihak yang bekerja keras untuk memastikan kejayaan ini.



Tahniah Skuad Malaysia




Khairul Fahmi, kapten pasukan rasanya layak dinobatkan sebagai pemain terbaik untuk malam ini.

Apakah langkah seterusnya setelah kemenangan bermain dengan 10 orang malam ini? Malaysia bersama-sama 11 lagi pasukan dari negara Asia akan ditempatkan di dalam 3 kumpulan yang mana 4 pasukan setiap satu kumpulan dan juara akan ke London untuk kejohanan bola sepak Sukan Olimpik 2012. Manakala tempat kedua setiap kumpulan akan bermain sesama sendiri dan yang menang akan lawan dengan pasukan di benua Afrika untuk ke Sukan Olimpik 2012.



So dalam Sukan Olimpik 2012, 16 pasukan akan bermain dalam perlawanan bola sepak iaitu:
  • 3 dari benua Asia
  • Great Britain
  • 3 dari benua Afrika
  • 2 dari Amerika Utara, Amerika Tengah dan Rantau Carribbean
  • 2 dari Amerika Selatan (Brazil dan Uruguay sudah menempah tiket)
  • 1 dari negara-negara Ocenia
  • 3 dari benua Eropah (so far Sepanyol dan Switzerland sudah layak)
  • 1 playoff antara naib juara kumpulan Asia lawan tempat ke-4 benua Afrika

Layak ke Olimpik London

Mana aku ni.. tak nampak plak

Chayok la Malaysia!!

~tahniah Malaysia... dapat ke olimpik London

Sunday, June 19, 2011

View for All

Sekejap je dah sampai ke penghujung bulan.. dah bulan 7 ye..!!

boiler LNG sohar
~ini dinamakan boiler atau dikenali sebagai dandang..
best sangat masuk dalam ni.. merangkak2.. nak masuk pulak kena kuak lentang..
dah mcm nak berenang je!!

sila la masuk.. jgn malu2

kat control room kapal

jeti feri ke batam Stulang Laut!!

singapura disana..

siap jugak menatang ni.. punya la lame!!

jambatan baru pasir gudang-desaru

E22.. from desaru to pasir gudang.. 20minit sahaja

merentasi sungai johor.. E22

kilang sawit Achi Plantation..segamat.. pada hari ahad

terowong pejalan kaki kan? mcm je

Buah Sawit.. kata pown kilang sawit tak kan buah nenas plak!!

hutan segamat.. tapi.. ader sekolah kat dlm tu

sesat disini.. tolong

penjual roti.. 

naik taraf jalan la sgt

boleh percaya ke ni????

semart la jalan die after baik pulih

yergh utan lipur..

ramai jugak org.. weekend

sulah sampai ma.. xmandi pown

haha gn baju keje.. selamba je aq..

welcome to Bekok Waterfall

Boley la.. bwk anak2 jalan


ini rupenye air terjun... kah3
~sambil keje jalan2 skali la... sambil nyelam minum air