Monday, August 22, 2011

Journey To Sandakan Sabah.. Land Below of The Wind...

Pada 18 Ogos 2011..

posing sket.. haha


aq telah bertolak ke negeri di bawah bayu.. iaitu Sabah.. ade job kat sni..
so pkul 9.30 pagi flight from senai,johor-kota kinabalu international airport...
perjalanan yg mengambil masa kira2 2jam itu.. hehe.. telah mendarat dengan selamat pada pukul 11.45.. dari kk mengambil masa sebyak 40minit... 5.40-6.30... best la sni berbuka awal...

cepat bah

kota kinabalu bah

cantik kan alam ciptaan Allah

bndar Sandakan..tepi laut

-pegi seramai 4org.. 2team la.. melakukan kerja-kerja pemeriksaan terhadap Kapal-kapal dagang milik Tokey balak di sini... Bermula dengan ternakan Babi.. kemudian jual getah mentah kecil-kecilan.. dan sekarang dah memilik aset bernilai rm6.8 juta.. bapak kaya die ni..

-Apa yg menarik disni.. time nak gi yard tu..lalu kg2 di sandakan ni.. steady... kehidupan masih dibawah paras kemiskinan tu.. budak2 tak gi skolah.. tpi cikgu yg dtng ke tempat cam gerai je.. ajar budak2 kat stu..

-Bazar  Ramdhan kat sni plak.. pergh pukul 1tengahri dah menjual..kuikui...
murah lak tu.. member aq beli air tebu dalam botol rm4.. memang puas ati la kan.. murah je bah
air tebu sabah

haha kepak ayam di semenanjung

leleh air liur beb

besau tu ikan dia bah




-Kat Sandakan ni.. Pearl bnyak la murah2... mutiara.. memang murah la.. lau kat semenanjung tu dah hrga rm300-rm400 tu.. BAPAK MAHAL KAN... member aq borong rm500.. mcm2 dpt..

pelbagai variasi kan



borong terus!!


-Environment disini.. walaupun ader awex cntik2 n lawa2.. budak2 sni xde la cam beruk.. ngorat2 haha.. sume wat bodo je.. takot kena penggal kot.. agaknye la..






ader jodoh aq kemari lagi bah... land below of the wind

Monday, August 15, 2011

1Kampus.com Saya mahu duit raya! Yeah!!...





Anda Blogger? ... mahukan duit raya??

duit raya tahun lepas jeng jeng!!

ape da aku merepek ni...
tadi bukak email.. bukak fb.. nothing jep..
aku jmpe something kat aku punya email.. something worst ker??

rupenye ader email from 1KAMPUS.COM...

ayatnye berbunyi begini!!


Komuniti 1Kampus.com Contest!

Isi masa yang terluang anda untuk membuat 1 entry blog yang menarik berkenaan 1kampus.com, dan anda mungkin pemenang yang bertuah! Just for fun untuk mereka yang nak dapat duit raya lebih tahun ini. ♥

Syarat-syarat penyertaan
1. Peserta terdiri daripada member 1kampus.com. If belum join bleh join.
(guna facebook connect pun boleh)
2. Buat satu entry yang menarik berkenaan "1kampus.com" dan postkan diblog anda.
3. Letak link 1kampus.com kat bawah entry yang korang da buat.
3. Sharekan link blog anda di FORUM 1Kampus.com - ( http://bit.ly/rayacontest )

Good luck All! I wish you all the best! Amalkan persaingan yang sihat!
(Klu contest ni dapat sambutan ramai, next contest hadiah akan lagi up!
Mungkin iPad 2 dan hadiah2 bonanza yg menarik untuk anda)
* Penaja amat dialu-alukan
* Contest ini terbuka buat semua warganegara Malaysia.


Hadiah :
Tempat Pertama
RM50 CASH + 3 Tahun Hosting Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 50 Voucher dari The 7th boutique

Tempat Kedua
RM20 + 3 Tahun Hosting Percuma Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 30 Voucher dari The 7th boutique

Tempat ketiga
RM10 + 3 Tahun Hosting Percuma Tajaan CoolServer (Tanpa domain) + RM 15 Voucher dari The 7th boutique

Saguhati x 4 Orang
Tempat keempat
Topup RM5 + 16 muffins (worth RM35 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat kelima
Topup RM5 + 9 muffins ( worth RM 25 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat keenam
Topup RM5 + 4 muffins (worth RM13 include postage) tajaan The 7th Muffins
Tempat ketujuh
Topup RM5

* Hosting tertakhluk kepada terma dan syarat pihak penaja. Term & Condition apply.
(Blog pemenang akan diberi topap extra rm 5 sekiranya kami spotted dalam google bila search 1kampus)

Tarikh Penyertaan :
1. Buat entry dan postkan di forum: MULA = 03/08/2011 (Rabu) dan TAMAT = 25/08/2011 (Khamis)
2. Proses meng'like' entry & blog: MULA = 03/08/2011 (Rabu) dan TAMAT = 31/08/2011 (Rabu)
3. Keputusan akan diumumkan pada 1 syawal ( 01/09/2011 ) Khamis.

Permarkahan Blog :
30% = 6 juri yang terdiri daripada krew 1kampus.
70% = Like daripada juri awam yang terdiri daripada ahli facebook.com

Ciri-ciri yg diadili oleh 6 juri (1 juri max 5 markah):
1 ) Ada link ke 1kampus.com (1 markah)
2 ) Rekabentuk blog yang menarik (1 markah)
3 ) Entri contest (1kampus) yang menarik (1 markah)
4 ) Ada slogan pertandingan "1Kampus.com Saya mahu duit raya! Yeah!" (1 markah)
5 ) Happy point, klu juri seronok baca, 1 markah korang dapat (1 markah)

Jadi, setiap juri akan bagi anda 5 markah berdasarkan 5 kriteria kat atas. Total markah adalah 30 markah dari 6 juri dari krew 1kampus. Krew yang join contest tak boleh judge entri sendiri. Apa-apa pun, 70% adalah markah penentuan yang datang dari non-krew di facebook. Lagi banyak like, lagi senang nak menang duit raya. 

Contest adil dan saksama, ramai-ramai jadi saksi bleh tengok sapa bakal menang live dari fans pagefacebook.com/1kampus

Contest akan terbatal secara automatic sekiranya penyertaan kurang dari 10 orang.

Good luck All! I wish you all the best! Amalkan persaingan yang sihat!
(Klu contest ni dapat sambutan ramai, next contest hadiah akan lagi up!)

* Penaja amat dialu-alukan. 
Penaja Kami :
1) CoolServer Hosting
2) The 7th boutique - www.facebook.com/the7thboutique
3) The 7th Muffins - www.facebook.com/the7thmuffins



~so ape lagi.. try la... the besh bro!!

Monday, August 8, 2011

Bazar Ramadhan!!

Salah satu benda yang tak de dalam bulan lain ialah... selain bulan pose ialah.. bazar ramadhan..

sebelum bulan ramadhan sume la bercita-cita nak berniaga.. ingat ley untung sebab bulan pose ni lau berniaga...
mesti ade untung punya.. lagi2 air tebu.. segar..

tapi tu la..

kadang2 ade jugak peniaga yang amik kesempatan...

MENIPU!! sekali je la org dtng gerai ko brader/makcik/pakcik.. jual air soya basi,jual nasi harga mahal2..

mahal lau sedap xpe.. ni xsedap plak adoityaiii....


~selamat berpose 2011


Wednesday, August 3, 2011

Starbuck Malaysia ~ HARAM!!

Starbuck!!


sedap eh? xhalal tue!!


NON-HALAL

KOPI pown same xhalal


 STARBUCK telah disahkan haram oleh JAKIM. Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM. Please pass this message to our muslim friends. Call JAKIM 03 - 8886 4000 . 


sebarkan~
huhuuhhuuhuh.. xleh minum dh tu

~DAH HARAM TU.. pe lagi.. minum la kat kedai kopi pak cik hassan ke.. baru la besh bro!!

suport sikit rakyat malaysia!! ingat starbuck besh ke?

kedai pak cik hassan.. promote sket!!

~Namun, setakat ini, jika maklumat yang diperoleh melalui Direktori Halal Malaysia di bawah kelolaan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)dijadikan sandaran, maka kedua produk itu sebenarnya halal.
Kesemua bahan yang dihidangkan di kedua premis berkenaan memiliki sijil halal yang hanya akan luput tempoh tahun hadapan atau pada tahun 2013.
Jika Jakim, badan yang dipertanggungjawabkan dengan amanah halal haram melakukan kajian dan penelitian sebelum memberikan status itu, maka apakah kita masih perlu ragu dengan status halal yang dimiliki kedua pihak itu?
Untuk status halal Coffee Beans dan Starbucks klik sini (Taip Starbucks atau Coffee Beans dalam ruangan maklumat carian)
~ha cam ne tu? any comment ke? pikir la sendiri

 Berikut adalah beberapa maklum balas dari JAKIM tentang status halal-haram restoran dan makanan :-

1. Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) McDonald
2) A&W
3) Secret Recipe
halal beb!!

Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :
1) Victoria Station
2) Kam Lun Ta
3) Lotus Family Restoran
im sorry tak halal

alamak tak penah mintak plak!!



Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop
3) Kiwi Express










~JANGAN MAKAN IKOT SEDAP TEKAK JE...