Monday, November 28, 2011

CINTA TAK KESAMPAIAN...




Kalau cinta dalam novel... semua penghujung heppy ending...

dalam kehidupan manusia plak.. bukan semua heppy ending kan...

~ada yang tengah syok bercinta.. tiba2 bf/gf die excdnt n meninggal dunia...
(mula la meraung sekuat2 hati kan smpai tido kat kubur pown ade)



~my friends exprnce.. 
kwn aq ni kat offshore.. masa nak naik offshore ni gaduh gn tunang die.. 
so tunang die ni agak tekanan perasaan la.. bwk kete laju2.. langgar pokok.. n meninggal di tempat kejadian..
member aq ni kat offshore, n after 2-3 days baru dpt berita.. member aq tu trus moral down.. n down gler2...
(ujian tuhan kan)... time bertunang meninggal dunia


~time isteri ngah sarat pregnent... excdnt.. n meninggal dunia.. membawa bersama baby...
(lagi meraung kan)



~agak2 bukan org islam ley la awet mayat bf/gf korang tu.. 


~semua tu ujian allah.. ape yg terbaek.. doakan semoga die tenang di sana.. n ditempatkan dikalangan org2 yg beriman!!




-kehidupan ni nampak je senang.. ader kerjaya+ada harta ingat heppy ker? xjugak... ramai org2 kaya kat lua sane tu susah ati dgn kehidupan mereka..


-dedikasi ini khas untuk my friends and my self.. yg telah kehilangan org yg disayangi semoga mereka ditempatkan dikalangan org yg beriman... AL-FATIHAH... 


Tuesday, November 22, 2011

CINTA = SAMPAH...

Betul ke cinta tu sampah... sape tengah angau bercinta memang la kan.. (sayang.. i jump..u jump)...


Bagi aku.. kdng2 cinta tu xde pengertian pown.. (melalui pemerhatian!! harap HIPOTESIS sy diterima) haha...

kdng2 aq tak phm gak insan bernama wanita/gadis/perempuan ni.. apa yg diowng ni nak sebenarnya...

Pengalaman member aq:
           Die dah berkahwin.. anak sorang,, dalam 3tahun umur die..


time anak die baru umur setahun, member aq ni keje kuat.. untuk famly die.. tapi member aq ni surh je bini die rehat kat umah.. bia die yg carik rezeki.. sapa xsyng bini.. tapi bini die dok umah tak msk pown.. alasan.. anak nangis kena tinggal.. so laki die consider la..'xpe yang.. abg balik nti.. abg msk sndiri.. syng msk nasik je' tapi bini die xbuat pown.. 'syng tak yah basuh baju abg, abg wat sndiri..., syng tak yah jemur baju abg, abg wat sndiri'..  syng bini.. penat jaga anak.. 'mlm2 anak nanges,kejut laki gi wat susu.. panaskan air.. laki die bgun.. esok nak keje ni.. keje kat site lak tu.. berat keje...' xpe syng bini...

One Upon A tIME.. bini die dpt tawaran bekerja dari job street... so laki die berfikiran positif.. bg bini die nak keje... rupa2nya.. itu la punca malapetaka dalam kehidupan die sekeluarga...

ditakdirkan.. member aq ni, baru nak memulakan fmly.. so just ada motor je.. kete xde lagi.. bini die keje la cam biase.. member aq ni diuji oleh Allah swt.. ditimpa kan kemalangan.. Patah kaki.. ,, kebetulan bini die baru masuk keje.. so tak yah la cuti2 nak jaga die.. baru patah kaki kan dok sorang2 kat umah nak gi toilet sume.. sampai jatuh2 member aq ni.. bergolek2 gn kaki simen die.. alahai... sape yg taw? bini die pown tak tau...(kesian).. member aq ni nak carik org yg boleh urt patah bg cepat baik.. sebab tak sanggup stay kat umah lame2.. bini gi keje,balik ngeluh.. penat+duit xde... member aq nekad nak balik kg.. kebetulan time nak balik tu besday anak die.. so mak mertua die nak buat kenduri doa slmt.. tapi member aq balik jugak kg sebab makcik die nak balik cepat..xley hold lame2... (mak mertua die trus la ngamok.. kecam la die mcm2.. xbertanggungjwb la.. tinggal anak bini... mslhnye member aq ni nak balik urt kaki.. nak trus carik rezeki.. sebab bini die ni xbiasa idup susah)...

Memang xde jodoh:
member aq stay kat kg lame jugak kot.. mcm2 dalam pale otak die pkir.. balik nak keje.. kesian kat bini die.. tapi ape kan daya.. die balik.. BINI die totaly berubah... bini die kenal jantan2 kat tempat keja.. trus berubah la.. balik lambat.. hbs keje patot pkul 5.. pkul 12 baru smpai umah... cakap kua gn abg angkat...
member aq ni xpenah lupe besday bini die.. die belikan baju... tapi die.. ape die dpt dari bini die? ucapan hari lahir pown xde.. (member aq ni xluahkan kat sape2 pown) suke simpan sendiri...

TUHAN NAK TUNJUK:
1ari member aq masuk bilik..konon2 nak kiss bini die gn anak die.. ye la.. tetiba nampak hp bini die UNLOCKED... member aq pegang la.. pastu terbaca msj.. luluh hati seorang suami.. bila die tau bini die curang.. MAIN GN JANTAN lain... jantan tu laki org anak dah dua...



kesian member aq ni...iskh3...

~so perempuan ni sebenarnya nak apa?? ade laki baik.. perempuan cam cibai.. dpt laki jht.. perempuan nya plak baik!! adoityaiii


~carik la wanita kerana keimanan nya,,, sebab die akan lebih memahami suaminya!! wow..



~kalau bini gua cam ni!! gua naik offshore tak trun2 darat pown xpe... xde kena perdayaa gn buaya2 darat tu sume... hahaha... lau bini sexy!! adoityaiii risau je gi keje jauh2..


~sgt suke ayat ni.. wahai perempuan.. jadi la seperti ini!!