Thursday, June 28, 2012

Erti Sebuah Kehidupan

Jeng..jeng,,jeng...

apa erti sebuah kehidupan?? adakah dengan bangun pagi mandi2 terus pergi kerja? sampai pkul 5.30 petang balik rumah.. mengharungi kesesakan lalu lintas yg tak pernah pudar...

atau masih mencari sebuah kehidupan yg sempurna...

idup ni tak sempurna kalau tak berkat... mcm mana nak carik keberkatan dlm hidup? simple je,,, berbakti pada kedua org tua.. mengikut apa yg diperintahkan oleh ALLAH dan meninggalkan LARANGANNYA,, mudah kan???

aq suka berkwn,, sebab dari situ ada 1001 kwn dan ragam manusia yg aq suka tngok... pelbgai pandangan...

dari pengalaman bercampur dgn pelbagai org ni.. aq dpt satu pegangan hidup "jangan suka burukkan org lain untuk menunjukkan diri kita ini bagus"

kebanyakkan aq jmpe org mcm ni... die tak la bgus mana.. keje cam haram gak.. tapi tetap nak kondem org lain xbgus la.. xperfect la.. mcm la die perfect sgt... tup..tup.. tuhan nak tnjuk kot.. sendiri punya keje yg mcm LAHABAU bak kata org MELAKA...

Jenis org cam ni aq suka layan... sebab aq bnyak dah jmpe spesis cam ni,, citer nak UP,,, habuk pown xde... haha!! sendiri boleh nilai la.. masing2 ada pegangan idup kan.. from that la aq belajar jgn puji diri sendiri kat depan org lain... DON'T DO SOMETHING FOR FUCKING ANYTHING... cuba faham erti keikhlasan tu... sebab org cam ni suka sgt citer pasal jasa n pengorbanan die.. hahaha... adoityaiii,,,, tapi xkemana2 pown.. still kat stu gak... HOW COME?? tapi ALHAMDULLILAH mcm aq rezeki aku murah,,,
so jgn la kita sombong kat bumi ALLAH ni...

aq suke amik contoh mcm2 kwn2 aq yg kaya raya,, gaji riban2... basic dah rm14k la rm15k... tpi still senyap je.. xde kecoh2... rileks2 je cool je.. rendah diri lagi,,, cm ni la bgus diam2 ubi berisi...

~pengalaman mengajar kita erti kehidupan!!



 





No comments :

Post a Comment