Wednesday, January 18, 2012

Fakta Tentang Lelaki... HOT TIPS!!!

  1. Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu.

  2. Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.

  3. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita.

  4. Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

  5. Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut.

  6. Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka.

  7. Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita.

  8. Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka.

  9. Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka.

  10. Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius.

  11. Lelaki juga akan menangis.

  12. Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.

  13. Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan.

  14. Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga.

  15. Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka.

  16. Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’

  17. Lelaki amat sayang ibu mereka.

  18. Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros.

  19. Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia.

  20. Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama.

  21. Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka.

  22. Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka.

  23. Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki.

  24. Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai.

  25. Lelaki lebih banyak berfikir.

  26. Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja.

  27. Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka.

  28. Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun.

  29. Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik.

  30. Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka.

  31. Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting.

  32. Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak.

  33. Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda.

  34. Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca.

  35. Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan.

  36. Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua.

  37. Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada.
~kebanyakkan lelaki ada sifat2 diatas!! yeargh!!



Tuesday, January 17, 2012

MASA SAYANG BABY,, MASA BENCI BABI!!

Im hot now coz,, aq dpt taw member aq ni baru kapel 2weeks.,. n baru putus gak.. apakah? express sgt kapelnye..hehehe

tapi aq panas satu je...

si mamat bodo umur 32tahun ni,bajet jeles la sgt.. senang cter die xphm member aq ni.. bukan main lagi fuck member aq ni...

aq bukan ape.. member aq ni penah la jadi awex aq dulu n now kami still kwn.. but aq xnak la die pilih insan lagi lowest dari aq.. keh3.. carik la yg lagi better dari aq.. lagi kaya dari aq.. lagi berpelajaran dari aq kan? yeza.. aq xley tipu diri aq.. memang aq syg die dulu.. but now!! kami xde jodoh.. so bia kan die mencarik kehidupan die... tapi aq slalo updates la pasal die,,, kami still kwn... sebab aq senang time kapel gn die.. die tak serabut kan idup aq..hehe!! memahami... n aq pown lau boleh nak phm die.. n the end we all putus cara baik!! cara baik la tu.. haha sebab aq trus lost contct nge nge!! its my fault not your fault sorry....
so aq pown taw my fault.. aq mintak maaf kat die.. walaupun kite jmpe sekejap je.. dlm ujan aq dtg umah die.. sbnarnye aq nak bg taw die aq bleh berkorban dtg umah die jauh2..tu membuktikan aq syg die lebh yg dari die taw.. tapi aq terima die bukan untuk aq kan kan? ala citer lame saje nak tulis kat sni.. time baru2 putus aq teringat die mask utk aq.,buat air utk aq,kite mkn same2,,, sweet memory woo!! tapi salah aq.. thats why aq mintak maaf... (xsempurna mencintaimu)... hahaha!! mengail same2.. tu je aq xsempat buat..

n berbalik kat cerita tadi... jantan ni nak gaduh gn member aq ni..ye pown nak gaduh xpyah la tulis kat wall die sume org ley bce.. inbox je la.. xpown msj.. lupe plak member aq ni off hp.. hehe..
so antara kata2 die yg buat aq panas...

DHLA...tak payh nak pure2 baik!!! ape yg ko mcj kat aku sumeyew ade!!! nak aku bgtau sume orang ke pompuan murahan?!!!


bodo cgt jd owang!!! aku benci cgt2 kt ko!!!!!


 podah!!!! pompuan murahan mmg mcm nih!!! tak tau malu!!! bodo!!


 klu ko nak tau...ko rapat la gan di...pompuan nih mmg pandai berlakon...


puih!!!dh la!!! aku rse sume orang ptt tau siapa kau sebenarnya!!




PERHATIAN SEMUA!!!! jgn anda semua terpedaya gan janji2 cinta pompuan nih dia adalah A!@@##$%%^^ atau nme pnuh yew J@##$%$%%^%..dia tggl di tali air 6..gambo nih aku amik mse aku gan dia kuar pgi karaoke kt kuala slagor..dia mmg pandai tabur2 cinta tp sebenarya dia tak ikhas! aku tak tau la nak amik kesempatan ke ataupun hanye nak cri tman enjoy...klu kowang nak bukti pun ade mcj2 cintanye agi kt aku..sial punye POMPUAN!!!!!


pegi dah pompuan sial!!!! klu ko bek takde ko wat aku mcm nih!!!!


cinta yg ikhlas ja ..tak lbih...tp sume cinta/janji2 yg dia beri kt aku suma palsu!!!! bengang btol aku!!! dasar pompuan yg penah barai mcm nih la!!! elok la pun ko rosak dlu!!! pastu balak ko tinggalkan ko dlu... pdn muka ko!!!




ko jgn sebot2 name aku!!! ko tak layak sebut name aku!! aku jijik gn ko!!


 ko tak buang? ni ape mende?=======>grrr.....!!kalau name pon jantan...!!sume nye same...!! ske aty la.....!!!.....lelaki semua same...tkde beza..ak igt ko ni ade la bgs skt dari dowg2 yg pnh ak knl...!!tpi haram...!!! dah la...mmg ak tak pcaye2 sape lg...!!!!!!!!!!!
kalo ko dah tak cye kan ak....dah rase ak tak bgs,,,tk lyk utk ko.....tkpyh la ko nk menghampiri ak..smpai mati pon ak tak de hal tak kwen.......mne ade org kt dunia ni nk phm org len..no ONE !!!!!!!....





sudahla!!!! klu ko pompuan yg bek2,ko tak tergamak wat aku cm smlm!! lantakla!!! aku pun dh benci sgt2 gn ko!!


Yang atas tu mamat umur 32tahun tu yg tulis... yg bwh ni member aq yg tulis!!!


~yang bwh ni member aq ni tulis!!

(ak sedar mmg ak sial..selama ni ak mmg byk ssh kan semua org..ak tak lyk utk dicintai,,sbb ak jaat...,sbb ak bkn pompuan soleh,,,sbb ak bkn keturunan yg baik,sbb ak tak pandai jge diri) terima ksih...terima kasih byk2...ak gembira ap yg ko bt..semoga tuhan ampun kan ak,ampun kan ko jgk.......ak tak kan dendam gn ko....ak iklas slme ni utk menghampiri ko..mgkin,,jodoh tiada,,tuhan telah suratkan kita tidak bersama....thanks a Lot,bia ak tangung jgk tomahan owg ramai...ak tak kisah.adat dunia mmg mcm nie..tiada ap yg mustahil..semoga ko baik2 saje..assalamualaikum....=)






~kesimpulannya!! mamat ni memang cibai!! ko lau dah clash ke ape ke... xpyah la nak bukak aib org sume!! org tak ley terima ketentuan cam ni la...

~pape pown i always doakn kamoo baik2 saje!! nanti kawen jgn lupe jemput








~saje letak lagu ni!! aq nak letak lagu yg dulu untuk die n aku!! my dedicate for u!! my friends!!


~khalifah!! lagu pagi2 aq!! mornink darls!!




~also lagu ni!! disaat aq mulai mencintai mu!!



~jangan sedih2... miss your tempe goreng haha!!

Monday, January 9, 2012

Kawan,teman,sahabat,rakan= apa ertinya??

apa maksud kawan? bukan kekasih!!

~kalau awex belum tentu die ade time kita susah,time kita xmkn,time kite miskin.. tapi aq bersyukur aq punya kawan yg paling best in my life!!

banyak yang cakap kawan ketika susah tak ramai.. kawan ketika senang sgt la ramai...

bg aq.. kawan-kawan aq banyak yang susah senang same2...

aq ada probs.. walaupun aq xcite diowng taw gak.. aq pown xtaw la blaja ilmu ape..

kwn mcm ni susah nak carik beb.. 

kwn2 aq ni lau susah confrm aq akan tolong sedaya upaya.. sebab time aq susah.. diowng no.1 after my famly la..

~sebab diowng ni bukan jenis tikam kwn2... ada kwn jenis suka buruk2 kan org lain utk kepentingan peribadi.. konon2 die hebat la.. die the best la.. die la segalanya..

org mcm ni kite ley kwn je,,, layan kan je ape die ckp...(nak tunjuk hebat kat kwn2 sndiri nape)

aq suke kwn yg berat sama dipikul,ringan sama dijinjing... terbaek!!

~jgn kawan mkn kawan...


Apabila engakau ingin mengambil seseorang menjadai teman,maka buatlah dia dia supaya marah kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsiamu.Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsiamu,maka ambillah dia menjadai sahabat.